DIJOUS, 30 D’ABRIL

ACTIVITAT 1: Sabem que us encanta pintar-vos la cara. Perquè no ens pintem del personatge que més il·lusió ens faci? Qui no vulgui o no pugui pintar-se la cara també podem fer una careta… Sempre hi ha opcions per tothom. A TOPE AMB AQUESTES CARES!

ACTIVITAT 2: Us deixem un llistat amb els personatges de la llegenda de Sant Jordi. Creieu que poden contar quantes lletres tenen?, voleu copiar també el nom? Segur que les vostres famílies vos ajuden.

P R I N C E S A

R E I 

C A V A L  L E R 

D R A C 

R O S A

ACTIVITAT 3: Per acabar aquesta fantàstica setmana del llibre que hem compartit, us proposem un conte molt molt especial! Esperem que el disfruteu molt! 

Després d’escoltar el conte, vos proposam fer aquestes dues activitats

Audio de la imatge: https://drive.google.com/file/d/15_N2hTLOyJOorEPStU2udcfeY12xvmGc/view?usp=sharing

Nosaltres tornam dilluns, que demà és festa, fins dillunsssssssssssssss!!!

Maribel Sansano: Querido amigo, para ti......

DIMECRES, 29 D’ABRIL

ACTIVITAT 1:  El drac és un dels personatges protagonistes d’aquesta llegenda. Creieu que podeu fer un drac amb algun material de ca vostra? Plastilina, paper de WC, cartró… Amb allò que us faci més ganes. 

ACTIVITAT 2: Poema de Sant Jordi: “El cavaller enamorat” de Montse Ginesta 

SÓC UN CAVALLER DE FERRO,

DE FERRO COURE I LLAUTÓ,

PERÒ TINC EL COR DE NATA,

DE NATA, MEL I COTÓ,

I AVUI ET PORTO UNA ROSA, 

UNA ROSA I UN PETÓ!

ACTIVITAT 3: 

Us proposem fer aquest SUDOKU de Sant Jordi. Segur que feu beníssim. Recordeu, no es poden repetir els personatges a la mateixa filera.

DIMARTS, 28 D’ABRIL

ACTIVITAT 1: A les persones que els hi agrada molt llegir llibres, contes, històries… Saben que és molt important tenir un “punt de llibre”. Els punts de llibre s’utilitzen per marcar a quina pàgina ens hem quedat d’un llibre… Perquè de vegades hem d’anar a passejar és ca, fer el dinar, fer net…i no podem continuar llegint. Per tant, aquest punt de llibre ens recorda on ens hem quedat a la nostra lectura. Voleu fer un? Us deixem uns exemples per si no us surten les idees!

ACTIVITAT 2: Segur que per casa vostra teniu alguna disfressa del vostre conte preferit!, ens disfressam i passam una estona divertida. I si també representam el conte, vos pareix bona idea?. Anem a cercar les disfresses….

ACTIVITAT 3: No hi ha llegenda de Sant Jordi sense l’existència d’un castell. Per què no fem aquest castell amb material reciclat?, a veure quines idees teniu voltros, segur que ens podeu sorprendre.


DILLUNS, 27 ABRIL

ACTIVITAT 1: Els llibres ens fan crear històries molt interessants que ens fan que ens fiquem a un món dins la nostra imaginació… Però que em dieu de les portades dels contes? És el primer contacte que tenim amb el llibre i ens ha d’agradar molt… Perquè no fem un joc? Cerqueu un llibre de ca vostra i intenteu imitar la portada… Passarem una estona molt divertida.


ACTIVITAT 2: Estem segurs que la llegenda de Sant Jordi té alguna part que t’ha agrada molt… Segur que hi ha un moment que és el teu preferit… Per què no ens ho fas saber amb un dibuix i ens ho envies? Esperem els dibuixos de tots els nins i nines d’infantil! ÀNIM!

El món de la Marta: La llegenda de Sant Jordi

ACTIVITAT 3: Després d’haver fet aquest dibuix, segur que teniu molt present la llegenda de Sant Jordi. Per què no agafau les titelles tan boniques que vareu fer ahir i representeu el conte a les vostres famílies?

DIVENDRES, 24 D’ABRIL

– Ens ha arribat aquesta llegenda de Sant Jordi…una miqueta “especial”. Coneixeu els personatges? Us enviem una forta abraçada des de ca nostra.

http://g2014.ceippuntadenamer.com/wp-content/uploads/2020/04/video_2020-04-24_09-53-06-1.mp4

– Segur que a ca vostra teniu molts contes, llibres, històries, llegendes, poesies…perquè no dieu a les vostres famílies que us contin un cada dia… No en teniu? Segur? Bé, en el cas que hi hagi algú que no tingui contes… podem emprar “youtube” i us recomanem alguns de molts interessants. Una forta abraçada.

Per avui us recomanem: 

– Aquí teniu els personatges principals de la llegenda de Sant Jordi. Us agradaria poder pintar, retallar i aferrar a un pal per tenir-los per poder crear històries i jugar? Segur que feu unes titelles super boniques!

SANT JORDI, 23 D’ABRIL

Avui, 23 d’Abril, és la festivitat de Sant Jordi, el dia del llibre, i com que és una festa que ens agrada molt, hem decidit fer activitats durant una setmana, a veure si vos agraden.

Un Sant Jordi a casa amb el canal Super3

— Sant Jordi és un cavaller molt molt… UPS!, perquè vos estam contant la llegenda… Millor que la descobriu vosaltres mateixos…3,2,1… . És una llegenda diferent, però a veure si vos agrada. Que comenci l’espectacle!

— Moltes vegades podem associar una rosa i un llibre amb el dia de Sant Jordi. Perquè no fem la nostra pròpia rosa i la penjam al balcó? Poden quedar uns balcons molt bonics i si plou no us preocupeu que les roses necessiten molta d’aigua.

— En Lluís Gili va crear una cançó molt interessant pel dia de Sant Jordi. La voleu conèixer? Aquí la teniu, gaudiu-la.

CONCURS AGENDA 2020-21

Hola nins, nines… Estem preparant les agendes del curs que ve (2020-2021) i, igual que l’any passat ens agradaria que alguns dels vostres dibuixos sortissin a la portada. Vos animau a fer un dibuix sobre la nostra escola? Pensau que és important ajustar-se a les instruccions que a continuació vos donam i que el dibuix estigui tot ple de color sense espais en blanc. Quan els tingueu, els podeu enviar escanejats o fent una foto als nostres correus. Però no perdeu el dibuix, guardau-lo bé perquè si és el guanyador o finalistes els necessitarem. Així que venga! a veure aquests artistes que tenim per infantil!

VOLS QUE EL TEU DIBUIX SURTI A L’AGENDA DEL PRÒXIM CURS 2020-2021?

Les bases són les següents:

  1. Dibuix realitzat en color amb llapis, plastidecors, aquarel·les, retoladors…
  2. Ha de ser en vertical a un full DIN A-4.
  3. No poden sortir noms de persona dins el dibuix. 
  4. El tema ha de ser la nostra escola i/o la Punta de n’Amer.
  5. La data màxima d’entrega al vostre tutor/a és dia 11 de maig de 2020.
  6. El centre es reserva el dret de modificar i/o combinar els diferents treballs entregats.
  7. El centre serà el propietari dels dibuixos entregats
  8. Envia el teu dibuix escanejat o una foto al correu del/a  tutor/a. Indica el teu nom i el curs al correu (però no al dibuix).

3 ANYS A – Correu Aina: am.andreu@ceippuntadenamer.org

3 ANYS B – Correu Maria Antònia: ma.casas@ceippuntadenamer.org

9. Guarda l’original per si ets el guanyador o finalista.

El jurat som els i les mestres de l’escola, els quals decidiran els dibuixos guanyadors de manera anònima.

MOLTA SORT 🙂

DIMECRES, 22 D’ABRIL

Sabeu que hi ha moltes tècniques per pintar que desconeixem? Amb què us rentau les dents? Doncs si, amb aquesta pasta també es poden fer obres d’art. Voleu provar de fer una?

→ Una proposta per aquesta setmana és un joc que consisteix en deixar volar la imaginació i crear un conte. En aquest joc no hi ha guanyadors ni perdedors, i tampoc hi ha respostes incorrectes. Tan sols necessita pràctica, ja que com més històries s’inventen, més es desenvolupa la creativitat, s’adquireix nou vocabulari, i es fan frases progressivament més llargues i coherents. Es pot dur a terme de diferents maneres, depenent del material que teniu a casa, però les instruccions són les mateixes. El joc consisteix en anar creant una història a partir de les imatges que apareixen, intentant seguir un fil conductor. Seguidament teniu algunes idees per a crear aquest joc: 

○ Cub: es pot utilitzar algun dau gran que tengueu a casa, o peces de joguina amb forma de cub, cartró donant-li forma de cub.. Es tracta d’aferrar imatges diverses a cada cara del cub. Aquestes imatges poden ser dibuixos fets pels infants i els adults, imatges de revistes, fotos, imatges de capses de galetes, cereals…

Enllaç com crear un cub amb cartrons o material reciclat:

→  Avui també farem una activitat de psicomotricitat :Cap, panxa, genolls i peus. Ens movem?

DIMARTS, 21 D’ABRIL

→ Tots i cadascú de nostres tenim una lletra al principi del nostre nom que ens representa. Perquè no la decoram i podem fer un quadre súper xulo?

→Na Fabi, la mestra d’english ens ha enviat aquesta activitat. La voleu fer?

https://pbskids.org/sesame/games/ready-set-grow/

GALLETES DE MANTEQUILLA

Amb les galletes podeu fer formes d’ou i decorar-les com volgueu, per exemple: amb un escuradents fer diferents formes, o bé decorar amb xocolata, fondant,…

Ingredients de la pasta:

★ 250 gr de farina.

★ 100 gr de sucre.

★ 100 gr de mantequilla.

★ 2 ous.

★ 1 cullera de llevadura en polç.

Després posar al forn 180o uns 20 minuts.

Esperam que aquestes galletes surtin bones i que pogueu gaudir de fer-les i menjar-les en família.